Tökéletes megvilágítás körlámpa segítségével - Mi az a körlámpa?

Tökéletes megvilágítás körlámpa segítségével - Mi az a körlámpa?


Nagyméretű softbox és drága LED panel lámpa használatával is meg lehet ezt valósítani, de elég nehézkesen. Tökéletesen kell őket elhelyezni ahhoz, hogy a megvilágítás hibátlan legyen, ez pedig folyamatos igazítást és az árnyékokkal való játszadozást igényli. Talán akkor jövünk rá, hogy szükségünk van egy jobb megoldásra, amikor először készítünk ezekkel a kellékekkel szelfit. A profin elkészített, szelfis YouTube videók megvilágítása többnyire kiváló. Ennek a titka pedig a led körlámpa.

A körlámpát szelfi gyűrűnek is nevezik, ára igen változó lehet. Nézzük, mi mindenre tudjuk használni.

Egy 45 cm átmérőjű, 240 LED fényforrást magába foglaló körlámpát vegyünk példának. A LED fényeket diffúziós lemezek borítják, maga a körlámpa egy állványon helyezkedik el. Adapterrel csatlakoztathatjuk hozzá a telefont vagy a fényképezőgépet, így a készülékek a kör belsejében kapnak helyet. Ez a beállítás egyenletes fényt biztosít.

A tökéletesen egyenletes fénnyel egy sötét, rossz fotó vagy felvétel helyett világos, szép képet vagy videót készíthetünk. A közvetlenül érkező fény kiküszöböli az árnyékokat és minimalizálja a ráncokat. Ez a megvilágítás annyira előnyös, hogy már-már szupermodellnek érezhetjük magunkat, amikor bekapcsoljuk és a kamera elé állunk.

Könnyen meg lehet mondani, ha egy fotó vagy videó készítéséhez körlámpát használtak, mert ha közelről nézed, a szemben visszatükröződnek a kör alakban elhelyezkedő fények. Árulkodó jel az is, hogy a háttér jóval sötétebb, az előtte lévő részek pedig kifejezetten világosak.

A körlámpát nagyon könnyű beállítani. Megfogjuk a telefont, beállítjuk rajta a fényerőt és máris készen állunk a fotózásra vagy videózásra. Ez az egyszerű beállítási módszer lehetővé teszi, hogy akár iskolákban, osztálytermekben is praktikusan használható legyen a körlámpa. A tanárok is káprázatosan fognak kinézni tőle az oktató videókon. A körlámpa akkor is nagyon jól jön, mikor a diákok podcastokat, hirdetéseket vagy egyéb projekteket készítenek. Szűkebb terekben történő felvételek készítésére is kiválóan alkalmas, sőt, a legkézenfekvőbb megoldás, hacsak hatalmas ablakok nincsenek, melyeken árad be a fény.

A különböző webáruházakban számtalan körlámpa közül válogathatunk. Az egyik legjobb választás a Jackal (18 inch) átmérőjű led körfénye, szabályozható körlámpája, melyről nagyon jó véleményeket olvashatunk.
A képre kattintva a termék megtekinthető.

Ez a méret ráadásul már elég nagy, sok fényt bocsát ki. A LED lámpák benne nem törékenyek és jóval hosszabb az élettartamuk, mint a fénycsöveknek. Ennek a körlámpának a fényereje szabályozható, telefont, tabletet, fényképezőgépet (kb. 1 kg-ig) is elhelyezhetünk a lámpában. Ára pedig jobb a hasonló kategóriájú körlámpákhoz képest. Hogy a körlámpa állványához biztonságosan csatlakoztathassuk a telefont, rendelhetünk különböző kiegészítőket, de a körlámpát megvásárolhatjuk állvánnyal és kiegészítőkkel együtt készletben is.

IPad és tablet is csatlakoztatható a körlámpához, de ehhez kifejezetten ezekhez a készülékekhez kialakított gömbfejre és tartószerkezetre is szükség van.

Nincs körlámpád? Egy tévé vagy egy monitor is megteszi fényforrásként. De valószínűleg nem fogsz olyan hatást elérni velük, mintha körlámpát használnál.

Ha nincs pénzed körlámpát venni, elkészítheted saját kezűleg is. Ezt kb. a bolti ár feléből vagy még kevesebből kihozhatod, az elkészítés módjáról pedig bőségesen találsz videókat interneten. Vannak kis méretű körlámpák, melyeket a telefonra, tabletre lehet felcsíptetni, ezeket már néhány ezer forintért meg lehet vásárolni. Jobbak, mintha egyáltalán semmilyen fényt nem használnál, de a 45 cm átmérőjű vagy annál nagyobb körlámpákkal sokkal jobb hatást érhetsz el.

Ugyanakkor, a hang sokkal fontosabb egy videónál, mint a fény. Nem számít, mennyire fantasztikus a megvilágítás, ha hallani alig lehet, amit mondasz. A legjobb, ha mikrofont használsz, amihez állványt is beszerzel. A mikrofont csatlakoztathatod a telefonhoz vagy a tablethez, ha igazán jó minőségűt vásárolsz, akkor pedig a háttérzajt is kiszűrheted vele.

És mi az, ami még fontosabb, mint a hang? Maga a tartalom. Mielőtt a tanárok vagy a diákok a kamera elé lépnek, kell, hogy pontos elképzelésük legyen arról, mit szeretnének mondani és hogyan fogják azt előadni. Enélkül a megvilágítás és a hangminőség mit sem számít.

Szólj hozzá!

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett