Fények módosítása méhsejtráccsal

Fények módosítása méhsejtráccsal


A méhsejtrács egy egyszerű eszköz, amivel a fényt keskeny fénysugárra szűkíthetjük le. Sokféle változatban létezik, a fényforrások elé illesztik őket, hogy megakadályozzák a fény széles sugárban történő szétterjedését. A méhsejtrácshoz tartozik egy illeszték is, amivel a kamerán kívüli vakura rögzíthetjük.

A méhsejtrácsot a méhsejtekről nevezték el, melyekben a méhek tárolják a mézet. A rács általában több különböző csőből áll, ezek mindegyike nagyjából egy szívószálra hasonlít méret és forma tekintetében is. A színe fekete, hogy megakadályozza a fény szétszóródását a kis csövek oldaláról. A csatornák színe és keskenysége határozza meg a fókuszáló fénysugár keskenységét.

A méhsejtrács többféle méretben is létezik. A legelterjedtebb a szívószál méretű csövekből álló, éppen ezért fekete szívószálakból gyakran készítenek házilag is méhsejtrácsot. Vannak ennél nagyobb és különböző formájú rácsok is. A rács mérete határozza meg, hogy milyen szűk lesz a fénysugár, fotózás előtt ezért át kell gondolni, hogy pontosan milyen rácsot használjunk. A méhsejtrácsot, mint a fény módosítására szolgáló eszközt, gyakran alkalmazzák a precíz munka érdekében. Hogy ezt elérjük, kísérletezni kell a méhsejtrács méretével és formájával, hogy a megfelelő intenzitású fényt tudjuk létrehozni.

méhsejtrács

Szólj hozzá!

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett