Cikkszám: Márka: Pentax

Pentax PF-85EDA spotting scope + eye piece 8-24 mm távcső + okulár


Cikkszám: 070971 | Márka: Pentax

Pentax PF-85EDA spotting scope + eye piece 8-24 mm távcső + okulár


Webáruház raktár

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

II. kerületi üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

Nyíregyházi üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

Debreceni üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

690990 Ft

tartalmazza a 27%-os áfát
Kedvenc termékeimhez


Termék leírás

A természetmegfigyelés és különösen a madármegfigyelés egyre népszerűbb sportággá válik, amely az állatmegfigyeléstől a csillagok megfigyeléséig számos tevékenységet kínál. Egyre gyakrabban a távcső teljesítménye már nem elegendő. A Pentax spot-távcsövek itt jelentősen kibővített látómezőt kínálnak és még a legfinomabb részleteket is élesen és kiváló kontraszttal képesek megjeleníteni.

Világos, tiszta látómező


A Pentax PF-85EDA ED (extra alacsony szórású) üveg optikai elemekkel rendelkezik, amelyek hatékonyan minimalizálják a kromatikus aberrációkat, valamint a legújabb többrétegű bevonatolási eljárással drasztikusan csökkentik a fényvisszaverődést a hagyományos modellekhez képest. Az összes optikai elemre alkalmazott teljes többrétegű bevonatolási eljárás és a tetőprizmára alkalmazott fázisbevonási eljárás kombinációjával ez a távcső tiszta, nagy kontrasztú látómezőt biztosít a kiváló minőségű megfigyelésekhez.

Kompakt test a kiváló hordozhatóság érdekében


Nagy, 85 mm átmérőjű objektívje ellenére ez a távcső kompakt és kiválóan hordozható, köszönhetően a legújabb, tetőprizmával ellátott optikai kialakításnak. Ez a kompakt kialakítás megkönnyíti a felhasználó számára, hogy magával vigye a célállomásra és számos alkalmazásnál is jól jön, például madármegfigyelésnél, természet és csillagászati megfigyeléseknél, valamint az íjászversenyeken történő pontellenőrzésnél.

Kompatibilitás számos okulárral


Az okulárfoglalat amerikai szabványú 31,7 mm-es (1,25 hüvelyk) hüvelyt tartalmaz, amely számos okulár befogadására alkalmas, beleértve a kifejezetten a Pentax távcsövekhez tervezett XF sorozatot és a csillagászati megfigyelésekhez tökéletes XW sorozatot. Ez a kompatibilitás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az adott alkalmazáshoz legjobban illeszkedő okulárt válasszon.

Vízálló az esőben való használathoz


Az okulárfoglalatba helyezett porálló üvegelemmel a távcső légmentesen kialakított, kiemelkedően vízálló (JIS 7. osztályúnak megfelelő, egy méteres mélységig vízálló*), így még esőben vagy ködben is megbízhatóan használható.

* Ez a modell nem használható víz alatt.

  • Típus: Tetőprizma (45°-os dőlésszögű)
  • Lencse konstrukció: 5 lencsetag 4 csoportban, ED üvegelemek 85 mm-es effektív rekesznyílással
  • Okulárgyűrű átmérője: 31,7 mm
  • Fókusztartomány: Körülbelül 5 m-től a végtelenig
  • Okuláris gyűrű: Nyakörv típus
  • Időjárás elleni védelem: Vízálló (a JIS 7. osztályúnak megfelelő), Vízállóság egy méteres mélységig, nitrogénnel töltve
  • Méretek: kb. 347 x 116,5 x 101,8 mm
  • Súly: kb. 1600 g
  • Tartozékok: Tok, Szemlencse sapka, Objektív sapka O-LC86, SMC Pentax zoom okulár 8-24mm

Kérdésed van? Írj nekünk, igyekszünk minden kérdésedre választ adni.

A kategória további termékei

Gyors szállítás
Országosan

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett