Melyik fehértábla, mágnestábla a legjobb az osztályterembe?

Melyik fehértábla, mágnestábla a legjobb az osztályterembe?


Oszd meg az ötleteidet!

A diákok többnyire jegyzetelnek vagy csoportosan dolgoznak egy-egy esszé összeállításához. A fehértábla a legjobb módszer a diákok ösztönzésére, hogy megosszák társaikkal gondolataikat, ötleteiket. Még a legbonyolultabb koncepciót is könnyebb megérteni, ha az információt vizuálissá tesszük, ehhez pedig tökéletes lehetőséget biztosít a szárazon törölhető fehértábla. A mágneses táblára jegyzeteket is tűzhetünk, így ötleteinket még kreatívabb formában mutathatjuk be. De vajon hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb fehértáblát az osztályba, mikor annyiféle létezik már belőlük? Most ehhez kaphatunk ötleteket!

 

Iskolai fehértábla

A legnépszerűbbek ezek a mágnesezhető fehértáblák, melyek szupersima írófelülettel rendelkeznek. Ez nagyban megkönnyíti a használatukat, és ideálisak színes mágnesek elhelyezéséhez is, hogy az osztályterem még barátságosabb legyen tőlük. Ezt a táblát nagyon egyszerű elhelyezni, használható függőleges és vízszintes helyzetben is. A fehértáblához tartozik egy praktikus filctartó, ami diszkréten a tábla alsó sarkánál van elhelyezve, így a tábla is hozzájárul az osztályterem rendezettségéhez.

 

Szabadonálló mobil fehértábla

Egy iskolába a szabadonálló tábla nagyon jó választás. Egyedülállóan praktikus, könnyedén költöztethető másik osztályterembe vagy aulákba nagyobb előadásokhoz, ha pedig nincs rá szükség, egyszerűen félretehetjük.

 

A mobil fehértáblák között a másik legnépszerűbb típus a Junior dönthető mobil mágneses fehértábla, egy padlón álló modell, beépített filctartóval. Színes megjelenése elnyeri a diákok és a tanárok tetszését is, nagyszerű másodlagos funkciója pedig, hogy bemutathatunk rajta műalkotásokat, tankönyveket is.

 

Előre nyomtatott fehértábla

Ha ugyanazokat a táblázatokat használjuk és rajzolgatjuk fel a táblára újra meg újra, sokkal egyszerűbb megoldás, ha előre nyomtatott fehértáblát használunk. Az ilyen típusú táblákat, pl. a havi tervezővel mindig újra használhatjuk. Ezeken a fehértáblákon előre nyomtatott táblázatok találhatók, melyeket filccel tetszés szerint kitölthetünk, majd a szöveget egyszerűen letörölhetjük róla, de a táblázat megmarad. Éppúgy ideális osztálytermekbe, mint tanári szobákba a szervezést igénylő feladatokhoz.

 

Fehértáblák garanciával

Osztálytermekbe mindig olyan táblát válasszunk, amihez garancia is jár, hogy biztosak lehessünk benne, azt kapjuk, amire számítunk. A felületi garancia azt jelenti, hogy ha a tábla felületén valamilyen hiba van vagy nem lehet megfelelően letörölni, esetleg használat közben szétesik, akkor sem maradunk tábla nélkül. Ezért nagyszerűek az ultrasima mágnestáblák, melyekre 3-5 év felületi garancia jár.

 

A felület típusa

A legtöbb tábla melaminból (gyantával bevont papírból), üvegből, festett acélból vagy alumíniumból, rétegelt lemezből vagy porcelánból készül. A festett acélról és a melamin felületről könnyű letörölni a filccel írt szöveget, viszont ezek az anyagok hajlamosak a karcolódásra. A jóval drágább üveg, rétegelt lemez és porcelán ellenállóak úgy a filcnyomokkal, mint a karcolásokkal szemben. A leggyakoribb típus a szárazon törölhető melamin tábla, ami általában a leggazdaságosabb választás is.

 

Üvegből készült fehértáblák

Mind közül a legstílusosabbak. Az üvegből készült fehértáblák nemcsak az osztályermekbe valók, de recepciós pultokhoz, bárokba, éttermekbe is kihelyezhetők. Speciális króm tartókkal és acél hátlappal felszerelve a színes üvegből készült mágneses fehértáblák 11 színben elérhetők, hogy az osztályterem szürke falai közé némi üdeséget csempésszenek. Aggódni pedig nem kell, hiszen az, hogy üvegből készültek, nem jelenti, hogy törékenyek is. 4,5 mm vastag edzett biztonsági üvegből vannak, ezért éppen olyan strapabíróak, mint bármely más tábla.

 

Nem mágneses fehértáblák

A nem mágneses fehértáblák egyre népszerűbbek, köszönhetően annak, hogy olcsók és kicsi a súlyuk. Alapanyaguk műanyag, ami könnyen írható és törölhető.

 

Állványok fehértáblához

Az állványok nemcsak mobilitást adnak a táblának, de extra tárolóhelyet és esztétikus megjelenést is. Az összecsukható, A-alakú állvánnyal rendelkező, egyoldalas fehértábla ideális tanároknak és nagyobb gyerekeknek. A strapabíró, tartós fából készült állványhoz 10 év garancia jár. Erős szerkezete ellenére a nagy teherbírású kerekekkel az állvány könnyen mozgatható.

 

Méretek

Fontos figyelembe venni, hogy a táblát a gyerekek egyenként vagy csoportosan fogják-e használni. Kis csoportok esetében a közepes méretű fehértáblák működnek a legjobban, melyeken jól lehet együtt dolgozni. Az egyesével dolgozó tanulók számára a kis méretű kézitáblák a legideálisabbak. Ha az osztályban van hely egy nagy méretű fehértáblának, az praktikus lehet, de ne gondoljunk arra is, hogy sok diák számára kényelmesebb a nagy táblának csak egy kis részét használni, mintsem az egészet birtokba véve együtt dolgozni a többiekkel.

 

Hogyan használjuk a fehértáblát az osztályban?

Egy átlagos tanítási nap reggel 8-tól délután 4-ig tart. Ebben az időszakban pedig a tanár feladata, hogy az osztályban található kellékek és eszközök segítségével tanítsa, illetve lekösse a gyerekeket. A jó oktatás alapköve a gyermek jövőjének, ezért nagyon fontos, hogy az információkat olyan formában adjuk át, hogy a gyerekek azt megfelelően be is tudják fogadni.

Szólj hozzá!

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett