Godox vakuk: a fotózás alfája

Godox vakuk: a fotózás alfája


A fotózásban egy ilyen márka a Godox is, ami teljes felszerelést kínál a fotózásokhoz, rendkívül magas minőségben, ugyanakkor versenyképes áron. A Godox vaku minden fotós számára ismert, nem véletlenül.

Mit kell tudni a Godoxról?

A Godox termékei között szerepelnek stúdió vakuk és hordozható inverter, kültéri vakuk, folyamatos világítás, stúdió vaku tartozékok, a fényképezőgép vakujai, makro világítás, Speedlite tápegységa vaku kiváltó és vezérlő rendszer és egyéb stúdió kiegészítők. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy a brand biztosít mindent, ami a fotózáshoz kell – méghozzá meglehetősen magas minőségben.

Az 1993-ban alakult gyártó termékei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon is, köszönhetően a stabil, megbízható színvonalnak, valamint a kompakt rendszereiknek, amik minden eddiginél rugalmasabbá teszik a fotózást. Persze a kedvező árfekvés is hozzájárul a sikerhez, hiszen nyilván nem utolsó szempont, hogy milyen áron lehet beszerezni a felszerelést.

Mobil stúdió – mert a rugalmasság ma már elvárás

A Godox kifejezetten híres arról, hogy eszközei segítségével gyakorlatilag bárhol lehet stúdióminőségű képeket készíteni. A felszerelés kompakt és mobil, ezért könnyen magunkkal vihetjük bármilyen helyszínre, ami hatalmas előnyt jelent.

Általános jelenség, hogy ma már a megrendelők nem szívesen igazodnak a szolgáltatóhoz, sőt: ők várják el ugyanezt. Éppen ezért, fotósként csöppet sem ritka, hogy külső helyszínen kell dolgozni, ugyanakkor természetesen ugyanazt a színvonalat várják el a megrendelők, mint a stúdióban zajló fotózások esetében.

Most nem feltétlenül arról van szó, amikor egy rendezvényt kell külső helyszínen fotózni – az a műfaj eleve úgy épül fel, hogy ez ne okozzon problémát. De amikor például egy kismamafotózásra vagy újszülöttfotózásra az alany lakásában kell sort keríteni, akkor nincs könnyű dolgunk, ha ugyanolyan profi fotókat szeretnénk, mint a jól felszerelt, tökéletesen megvilágított stúdióban.

A Godox pontosan az ilyen kihívások teljesítéséhez adja a kezünkbe a megfelelő eszközöket.

Godox vakurendszer – mit találsz a kínálatban?

Vakuvezérlők

A Godox termékpalettáján, ahogy már említettük, minden ott van, amire szükséged lehet ahhoz, hogy bárhol tökéletes minőségű képeket tudj készíteni. A rádiós vakuvezérlők (XPro, X2-T) egyszerre képesek a TTL és manuális vakukat vezérelni csoportokra bontva, az X2-T ráadásul okostelefonról is vezérelhető, nem csak a rádiós kezelőfelületről.

Rendszervakuk

Rendszervakuk tekintetében elemes és akkumulátoros verziók közül választhatsz, valamint TTL vagy manuális közül. Mivel a vezérlők bármelyiket képesek működtetni, ez nem lesz szempont a választásnál, teljes mértékben igazodhatsz ahhoz, hogy miket szoktál fotózni, és milyen módszereket szeretsz alkalmazni a munkáid során. Csak az a fontos, hogy minden eszközöd legyen kompatibilis a kameráddal!

A Godox legjobb rendszervakui a Godox V1, a Godox V860 II, és a Godox TT685. Mindhárom képes vezérlő és vezérelt üzemmódban is dolgozni. Amennyiben kompaktabb kivitelre lenne szükség, a 350-es széria modelljei lehetnek jó választások (V350, TT350), ha pedig manuális rendszervakut keresel, a Godox V850 II és a Godox TT600 lehet jó alternatíva.

A rendszervakuk persze csak az alapot jelentik. Gyönyörű fotók készülhetnek a segítségével, olykor meglepő, hogy mi mindenre képesek, de van az a pont, amikor ennél többre van szükség. A Godox mellett ilyen esetben is bátran kitarthatsz, ugyanis komolyabb vakuk is elérhetők a kínálatában.

Godox PRO – ha nagyobb világításra van szükség

Amennyiben a kis teljesítményű rendszervakuk már kevésnek bizonyulnak, a Godox PRO termékek között érdemes szétnézned, ami még mindig nagyon barátságos árfekvésű, azonban egyértelműen top kategóriás termékeket kínál. A PRO termékei magas szinten kidolgozott, kiváló fényminőségű stúdióvakuk, amik gyorsan és stabilan működnek, pontos színminőséggel. Ezek a vakuk akksisak.

A Godox AD200 PRO világszerte nagy kedvenc a fotósok körében. Erős és megbízható, sokáig bírja egy töltéssel és sokszorozható. Kompakt mérete miatt ugyanakkor zsebvakuként szoktak rá hivatkozni. Ráadásul egyre több mágneses kiegészítő, fényformáló áll hozzá rendelkezésre, amik más Godox termékekkel is kompatibilisek – ha máshogy nem, adapter segítségével.

A Godox AD400 PRO az előző teljesítményének a duplájára képes, ráadásul nemcsak akksiról, hanem hálózatról is működtethető. Saját fényformáló bajonettel rendelkezik, de jár hozzá adapter Bowens bajonetthez is.

A széria legerősebb tagja a Godox AD600 PRO, ami felér a világ legjobb stúdióvakuihoz, csak éppen sokkal olcsóbb. Beépített Bowens bajonettel rendelkezik, valamint az ernyőreflektor is tartozék, a LED beállítófénye pedig nagyon erős, akár modellfényként is megállja a helyét.
 

Végtelen kínálat és összehangolhatóság

Természetesen ennyiben nem merül ki a Godox kínálata, csupán a leginkább közkedvelt vakukat vettük sorra. Az eszközök hatalmas előnye, ami annyira mobillá teszi őket, hogy mindegyik kellemesen kisméretű, dacára a nem elhanyagolható teljesítményének.

Ami pedig a működésük kulcsa, az a Godox X-System, vagyis a vezérlőrendszer, ami biztosítja a kompatibilitást. Magyarán, ez garantálja, hogy a Godox minden egyes terméke összehangolható legyen. A vakuk kompatibilitása teljesen márkafüggetlen, egyetlen dologra kell odafigyelni: hogy a kamerádon a vaku/kioldó kompatibilis legyen vele. A többinél már nem lesz gond ezen a téren.

A Godox rengeteg eszközt biztosít a legjobb minőségű fotók készítéséhez bárhol, bármikor, ráadásul igencsak kedvező áron. Ha még nem töltötted fel az eszköztáradat Godox-termékekkel, itt az ideje, hogy megtedd!

Szólj hozzá!

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett