Emeld új szintre munkáidat – a LED világítások haszna a fotózás során

Emeld új szintre munkáidat – a LED világítások haszna a fotózás során


Talán nem is túlzás, ha azt állítjuk, a LED fényforrások mára forradalmasították a fénykepezés és a videózás világát. A megfelelő világítás ugyanis az esetek többségében nélkülözhetetlen a jó minőségű felvételek elkészítéséhez, így amatőröknek és profiknak egyaránt szükségük lehet ilyen termékekre. Éppen ezért taglaljuk alábbi cikkünkben részletesen, miért is olyan hasznosak a LED világítások, valamint a videólámpák.


Amiért szinte elengedhetetlen a LED világítás


Alapvetésként említhetjük meg, miszerint a világítás a fotózás egyik alapköve. A LED világítások és videólámpák pedig több szempontból is ideálisak tudnak lenni. Hasznosak például onnan nézve, hogy kiváló színvisszaadást biztosítanak, ami kifejezetten fontos a pontos és élethű képek készítéséhez. A LED fénycsövek és lámpák fényerője és színhőmérséklete ráadásul könnyen szabályozható szokott lenni, így tehát a különböző fotózási körülményekhez való gyors alkalmazkodásra is lehetőségünk nyílik.


Ha vásárolnánk, ezekre mindenképp ügyeljünk


Mint minden nagyobb beruházás esetén, úgy itt is lényeges, hogy alaposan megfontoljuk döntésünket, mielőtt hazahoznánk vagy megrendelnénk a konkrét terméket. Ehhez jobb szem előtt tartani a legfontosabb szempontokat. Ilyen például a fényerő és a szabályozhatóság kérdése is. Ez konkrétan az egyik legfontosabb tényező.

Mindenképp ajánlott olyan világítást választani, ami megfelelő fényerőt biztosít a tervezett fotózási környezethez. Ugyancsak fontos, hogy a fényerő és a színhőmérséklet szabályozható legyen, mert ez lehetővé teszi, hogy különböző helyzetekben optimális fényviszonyokat teremthessünk. Ha pedig már a színre terelődött a téma, a színvisszaadási indexről is beszélni kell. Ennek értéke, amire csak CRI-ként hivatkoznak megmutatja, a fényforrás mennyire hűen adja vissza a tárgyak színeit. Fotózáshoz legalább 90 feletti CRI értékű LED lámpákat ajánlott választani.


Alap dolognak tűnhet, de a méret is fontos, akárcsak a hordozhatóság, mivel nem biztos, hogy minden esetben fix helyen, egy stúdióban fogjuk végezni feladatainkat. Az amatőr fotósok gyakran kedvelik a kompakt, könnyen hordozható lámpákat, persze ha mégiscsak egy professzionális stúdióba keresünk eszközt, a nagyobb méretű, erősebb fényforrások használatára is szükségünk lehet. Bármelyiket is válasszuk, ne feledjük az állvány kompatibilitást sem. Győződjünk meg arról, hogy a választott világítás kompatibilis-e a rendelkezésünkre álló állványokkal és egyéb tartozékokkal.


Mindezeken túl pedig az áramforrásra is gondolnunk kell. Nem mindegy, a lámpák miként jutnak áramhoz. Egyes lámpák hálózati árammal működnek, míg mások akkumulátorral is üzemeltethetők. Utóbbiak egyébként sokkal mobilisabbak, de ebben az esetben figyelni kell az üzemidőre és a töltési lehetőségekre is.


Plusz funkciók, amelyekkel számolhatunk


Más kiegészítőkhöz hasonlóan itt is számíthatunk bizonyos extrákra a különböző termékeknél. Ott vannak például a beépített diffúzorok, amelyek segítenek lágyítani a fényt, elkerülve a nagyobb árnyékokat és egyenletesebb megvilágításra adnak lehetőséget. A távirányítás opciója is hasznos tud lenni, főleg akkor, ha gyakran kell távolról állítani a fényerőt vagy a színhőmérsékletet. Ott van még aztán az RGB-funkció is. Az RGB LED lámpák képesek különböző színeket kibocsátani, ami kreatív fotózásokhoz, különleges effektekhez kiváló lehet, tehát erre is érdemes gondolnunk.


LED világításokért és videólámpákért irány a Stúdió Eszközök boltja!


A LED világítások és videólámpák jelentős előnyt jelentenek a kezdő és haladó, valamint profi fotósok számára is, ha pedig figyelembe vesszük a fentebb leírtakat, jó eséllyel megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb eszközt. Ebben jelent még nagy segítséget a Stúdió Eszközök kínálata, ahol a fotós kiegészítők széles választékával találkozhatnak az érdeklődők.

Szólj hozzá!

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett