Type-C USB kábel
(Listázva 36 db termék)

Rendezés
36 terméket néztél meg 62 termékből

USB Type-C kábel gyors szállítással, saját raktárról, 1 munkanap alatt.

Type-C USB vagy más néven USB-C

Az USB szabványcsalád egyik legújabb fejlesztése az USB Type C, ami rendkívüli népszerűségnek örvend a felhasználók között. Ennek egyik oka, hogy az USB C kábel végre minden oldalán egyforma kialakítást kapott, így nem kell figyelni, mikor van fejjel lefelé vagy fordítva. Egy USB-C kábelt csak meg kell fogni, majd egy határozott mozdulattal csatlakoztatni a telefonhoz, tablethez vagy más eszközhöz.

Bár a korábbi USB szabványok lassan kikopnak a használatból, az USB Type C még nem lesz egyeduralkodó a piacon, hiszen az Apple folyamatosan saját termékeken dolgozik. Ettől függetlenül, ha a mi készülékünk töltéséhez vagy az adatátvitelhez USB C kábel szükséges, akkor érdemes betárazni belőle. Így akkor sem maradunk bajban, ha a gyári kábelünk elveszik vagy megsérül.

Melyik a megfelelő USB-C kábel? Milyet rendeljek?

Az USB-C kábel is számtalan változatban érkezik a felhasználókhoz, mivel a gyártók előszeretettel kombinálják ezt a típust más USB és nem USB szabványú csatlakozókkal.

Az egyik leggyakoribb Type-C kábel az a változat, ahol a kábel egyik végén a számítógépre vagy laptopra dugható USB A csatlakozó található, míg a másik cégén a C Type. Ez tökéletes az adatátvitelhez, és ha a gyártó azt megengedi a használati útmutatóban, akkor egy adapter fejjel a 220V-os feszültséggel való töltésre is alkalmas lehet.

Természetesen a fenti típuson kívül a lehető legváltozatosabb kombinációk érhetők el az USB C kábelek között. Léteznek olyan modellek, ahol az egyik vég USB C típus, a másik pedig Apple Lightning. Gyakori az USB C és a micro USB végek kombinálása is. Léteznek olyan kombinált kábelek is, ahol az egyik vég például a klasszikus, számítógépre dugható USB A típus, míg a kábel másik vége két vagy három részre oszlik, hogy legyen rajta az USB C mellett még micro és Lightning csatlakozó is.

Az alap kábelektől alig magasabb áron találhatók meg a SmartDiszkont kínálatában a különféle fejlett USB C töltőkábel típusok, melyekbe akár Smart Power-off funkció is beépítésre került. Az ilyen kábelek automatikusan kikapcsolnak, amikor a rádugott telefon vagy tablet feltöltődött, elkerülve így a túltöltés lehetőségét. Természetesen az USB C gyorstöltő kábel sem maradhatott ki a megvásárolható termékek közül, ezekkel sokkal gyorsabban fel lehet tölteni egy műszaki eszközt, amennyiben az is támogatja ezt a technológiát.


A StudioEszkozok.hu forgalmazott márkái

Válaszd ki a márkát, ha szeretnéd látni az összes terméket.

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett