Smink fotózás - Mivel fotózzam az elkészült sminkeket?

Smink fotózás - Mivel fotózzam az elkészült sminkeket?


Mire használhatjuk?

A körlámpát többnyire fotózáshoz, videó készítéséhez használják. Tipikus felhasználási területe a portréfotózás, sminkfotózás és a makrofotózás, de minden olyan fotózáshoz felhasználható, melyek kifejezetten egy tárgyat helyeznek fókuszba, pl. a divat- vagy élelmiszerfotózásnál. Ugyanakkor gazdaságos világítási eszközként szolgál beltéri filmezéshez és vlogok készítéséhez.

A sminkesek nagyon kedvelik a kör lámpát, mivel sokkal diffúzabb fényt biztosít a arc körül, csökkenti az éles árnyékokat, éppen ezért előszeretettel alkalmazzák közeli portrék készítésénél. A körlámpa nem mossa el és nem változtatja meg az arc kontúrjait, tökéletes világító eszköz a szelfikhez és portrékhoz.

A LED-es körlámpák meleg fehér fényű izzókból állnak, melyek beltéri beállításban nappali fényt imitálnak, és kihozzák a természetes bőrtónust. Különböző méretekben kaphatók, egyes modelleknél a fények szabályozhatók is, és bármilyen típusú fényképezőgéppel kompatibilisek.

Onnan tudhatjuk, hogy a modell fotózásához körlámpát használták, hogy láthatjuk a szemében a kör alakú fényeket. Ezek a látványos kiemelések azonnal vonzóbbá és megkapóbbá teszik a portrét, rögtön felhívják a figyelmet a modell tekintetére.

Ha fotózásnál ez az egyetlen fényforrás, a modell szeme körül egy “fényudvart” vehetünk észre.

Makrofotók készítésénél a körlámpa kissé az előtér megvilágítására helyezi a hangsúlyt a lightboxhoz(softboxokhoz) képest, de egy kis tárgy körül is kiterjeszti annyira a fényt, hogy elrejtse az árnyékokat és kihangsúlyozza a részleteket.

Stúdiófotózásnál, ahol vannak más fényforrások is, a körlámpa derítőfényként is alkalmazható. Biztosítja, hogy legyen kellő mennyiségű lágy fény, ami közvetlenül megvilágosítja a modellt, egy jóval inkább három dimenziós képet létrehozva ezzel.

A körlámpa nem csak a fotók, de a videók készítésénél is nagyon jó szolgálatot tesz. Ha valaha is töprengtél már azon, miért néz ki egy téma sokkal jobban folyamatos megvilágítás mellett, a válasz valószínűleg a körlámpában rejlik. Vitathatatlanul ez a legjobb kiegészítő a Youtube-os videók készítéséhez, főként a vloggerek és a terméktesztelők számára.

A Youtube-on és Instagramon gyakorlatilag valamennyi komoly sminkvideót körlámpával készítenek el, mivel kiemeli az arcot és megmutatja az arc, valamint a termékek valódi színeit. Egyszerűen elhelyezik a körlámpát a fényképezőgép vagy a telefon előtt és elindítják a felvételt.

Így válaszd ki a megfelelő körlámpát!

Arra érdemes figyelni, hogy ha rendszeresen használjuk a körlámpát pl. videók készítéséhez, a házi készítésű körlámpa megoldásokat el kell felejteni.

A folyamatos fényt biztosító körlámpának az a nagy előnye a minden felvételnél villanófényes körlámpával szemben, hogy könnyebb vele elvégezni azokat a változtatásokat, melyekkel elérhetjük a kívánt hatást és fényerősséget. Ugyanakkor, a villanó körlámpákkal energiát takaríthatunk meg.

Ha szeretnénk látni a kör alakú fényeket a modell szemében, nagyobb körlámpára lesz szükségünk(25cm-nél nagyobb átmérő). Teljesítmény tekintetében a legjobbak a fényerő szabályzóval rendelkező változatok, így a fényt annak megfelelően állíthatjuk, hogy mekkora a távolság a körlámpa és a modell között.

Végül pedig ne feledkezzünk meg a körlámpa fényének színhőmérsékletéről sem. A profi körlámpák színhőmérséklete állítható 3200-5500K között, így a melegebb színűvé tehetjük a képeket már a készítésükkor. Érdemes gondolni az élettartamra is, így a LED-es változatokat érdemes megvásárolni.

Így használd a körlámpát!

Ha a modell vagy a téma készen áll, egyszerűen helyezd a körlámpát a fényképezőgép elé. Akár mobiltelefont, akár profi gépet használsz, győződj meg róla, hogy a lencse pontosan a körlámpa közepére kerüljön, így fog egyenletes fényt biztosítani. Ha nincs beépített mobiltelefon illetve fényképező tartó a körlámpa közepén használj csipeszt vagy állványt, hogy a gépet a megfelelő helyen tarthasd.

Ha állandó megvilágítást használsz, könnyen beállíthatod a teljesítményt és a modelltől való távolságot, hogy elérd a kívánt hatást, mielőtt kattintanál.

Körlámpákat ide kattintva tudsz vásárolni.

Ha tanácsot szeretnél kérni melyiket válaszd, írj nekünk!

Szólj hozzá!

Keresés

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett