Cikkszám: 698813004096 Márka: RODE

RODE Stereo Videomic X prémium minőségű sztereó videómikrofon mini-XLR kimenettel és digitális funkció gombokkal (9V elemmel vagy 48V fantom táppa működik)


Cikkszám: SVMX | EAN/Vonalkód: 698813004096 | Márka: RODE

RODE Stereo Videomic X prémium minőségű sztereó videómikrofon mini-XLR kimenettel és digitális funkció gombokkal (9V elemmel vagy 48V fantom táppa működik)


Webáruház raktár

Várható érkezés: 5-15 nap

Rendelhető

II. kerületi üzletünk

Várható érkezés: 5-15 nap

Rendelhető

Nyíregyházi üzletünk

Várható érkezés: 5-15 nap

Rendelhető

Debreceni üzletünk

Várható érkezés: 5-15 nap

Rendelhető

269900 Ft

tartalmazza a 27%-os áfát
Kedvenc termékeimhez


Termék leírás

A mikrofon már első pillantásra formabontó és egyedi megjelenésű, szemmel láthatóan minőségi anyagokból készült és igen kompakt méretű egy sztereó mikrofonhoz képest. A méhsejt felépítésű szélfogó szivacs a RODE díjnyertes Blimp szélfogó zeppelinjének anyagtechnikáját hordozza. Súlya 300 gramm körüli elem nélkül.

Az SVMX háza nagy ellenállású alumínium ötvözetből, gombjai pedig kellemes tapintású gumiból készülnek. A vezérlő gombok terén a RODE szakított az eddig használt analóg több állású gombokkal. Az új mikrofon esetében már digitális, LED-es visszajelzésű léptető gombokat használnak, ezzel is csökkentve a méreteket és növelve a használat kényelmét. A nagyméretű be/kikapcsoló gomb mellett három kisebb méretű is található a mikrofon hátulján. Ezek közül kettő a már megszokott funkciókat látja el, nevezetesen a mélyvágást és a csillapítást. De ezeket sem akárhogy: újdonságnak számít, hogy a mélyvágás esetében a 0Hz illetve a 80Hz-es vágási üzemmód mellet egy 150Hz-es vágási üzemmódot is használhatunk, mely hallhatóan kiszedi a tömeg morajlásához hasonló háttér zajokat a hangképből. A csillapítás esetében a kikapcsolt illetve a -10dB-es csillapítási üzemmód mellett megtalálható még a +20dB-es erősítési üzemmód, melyet a RODE a Videomic Pro szérián vetett be először, s mely kifejezetten részlet gazdag nagy érzékenységű felvételek készítésére teszi alkalmassá a mikrofont.

A harmadik gomb igazán újdonságnak számít. Ezzel a gombbal a beszédérthetőséget lehet növelni olyan szituációkban, amikor azt a háttérzaj vagy az erős atmoszféra túlságosan elnyomná. Ez a funkció egy +6dB-es emelést hajt végrea beszédérthetőség szempontjából legfontosabb, 3-5kHz körüliközépmagas frekvenciatartományban. Ezzel az újítással egy olyan mikrofont kapunk, mely egyszerre alkalmas részletes atmoszférát igénylő felvételek (pl zenei vagy természetfilmes felvételek) és riportok készítésére is.

További újdonság a bal és a jobb csatorna szimmetrikus mini-XLR csatlakozása. Jó hír ez azon profi TV-s és filmes szakemberek számára, akik olyan kamerákkal dolgoznak, amiken külön szimmetrikus bejáratok találhatók a jobb és a bal csatorna számára – gyakorlatilag az összes professzionális ENG, váll- és stúdió kamera esetébe így van ez. Sőt, a mini-XLR csatlakozásnak köszönhetően ezt a mikrofont már meg lehet táplálni a kamera 48V-os fantom tápjával, nincsen szükség a 9V-os elem használatára. De természetesen alapból megtalálható a mikrofonon mind a 9V-os elem opció, mind pedig a 3.5mm TRS (sztereó kis jack) csatlakozó. Így az SVMX a DSLR és konzumer kamerákkal is kitűnően használható.

Akusztikai elv
Nyomásgradiens
Aktív elektronika
JFET impedancia átalakító
Kapszula
0,50"
Poláris minta
Kardioid, páros kardioid kapszula egymásra rakott XY sztereó mintával
cím típusa
Vége
Frekvenciatartomány
40Hz - 20kHz
Kimeneti impedancia
200Ω
Maximális SPL
143dB SPL
Érzékenység
-32,0 dB re 1 Volt/Pascal (25,00 mV @ 94 dB SPL) +/- 2 dB @ 1 kHz
Egyenértékű zajszint (A-súlyozott)
12dBA
Teljesítménykövetelmények
9V és P48
Kimeneti csatlakozás
Minijack/3,5 mm-es TRS és mini-XLR

Súly (g)
300
Méretek (mm)
102 (H) x 118 (Sz) x 100 (Mé)

A gyártó 10 év garanciát kínál.



Kérdésed van? Írj nekünk, igyekszünk minden kérdésedre választ adni.

A kategória további termékei

Gyors szállítás
Országosan

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett