Cikkszám: Márka: Pentax

Pentax K-1 Mark II váz


Cikkszám: 15993 | Márka: Pentax

Pentax K-1 Mark II váz


Webáruház raktár

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

II. kerületi üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

Nyíregyházi üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

Debreceni üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

799990 Ft

tartalmazza a 27%-os áfát
Kedvenc termékeimhez


Termék leírás

A továbbfejlesztett feldolgozás és a jobb képalkotási képességek jellemzik a Pentax K-1 Mark II-t, amely az első full-frame zászlóshajó DSLR fényképezőgépük folytatása. A 36,4 megapixeles CMOS-érzékelő és a PRIME IV képfeldolgozó processzor köré épülő fényképezőgép akár 4,4 kép/mp sebességgel képes nagy felbontású állóképek készítésére, valamint Full HD videó rögzítésére. A 14 bites képfeldolgozó processzor a Ricoh által kifejlesztett gyorsító egységgel lett frissítve, amely segít a zaj csökkentésében, a tisztaság és a színpontosság növelésében, valamint a gyenge fényviszonyok közötti munkavégzéshez az érzékenységi tartományt ISO 819200-ig növeli. Szintén hozzájárul a jobb képminőséghez az 5 tengelyes rázkódáscsökkentő rendszer, amely minimalizálja a fényképezőgép rázkódásának megjelenését a kézből történő élesebb felvételek érdekében. Ez a képstabilizáló rendszer lehetővé teszi a Pixel Shift Resolution II-t is, amely az érzékelő mozgását kihasználva négy egymás utáni képkockát rögzít, majd egyesíti őket a nagyobb színrészletesség és felbontás elérése érdekében.

A K-1 Mark II-t a képalkotási képességei mellett egyedi fizikai kialakítása is jellemzi. A rozsdamentes acélból és magnéziumötvözetből készült váz különösen robusztus és a kiterjedt időjárásszigetelés alkalmassá teszi ezt a fényképezőgépet a zord éghajlaton és hideg időben történő használatra. A nagyméretű pentaprizmás optikai kereső 100%-os képkocka-lefedettséget és nagy, 0,7x-es nagyítást biztosít, a hátsó 3,2" 1,04m-dot LCD pedig egyedülálló Cross-Tilt kialakítással rendelkezik, amely a különböző szögekben történő munkavégzéshez könnyű pozicionálást tesz lehetővé. Emellett a beépített Wi-Fi a vezeték nélküli távvezérléshez és képátvitelhez is rendelkezésre áll, a beépített GPS pedig lehetővé teszi a képek geotaggel való ellátását, így a felvételek nyomon követhetők egy interaktív térképen.

36.4MP Full-Frame CMOS érzékelő

A K-1 Mark II kiváló minőségű képeket készít a fejlett 36,4 megapixeles CMOS-érzékelővel, amelyet úgy terveztek, hogy részletes képeket készítsen minimális zajjal.

Prime IV

A képérzékelővel együtt dolgozik a frissített 14 bites PRIME IV képfeldolgozó motor, amely a Ricoh által kifejlesztett gyorsító egységet használja a zaj hatékony elnyomására és a finom részletek nagy pontosságú reprodukálására, még nagy érzékenységi értékek esetén is. Ez a képfeldolgozó processzor és a Gyorsító egység is hozzájárul az érzékenység figyelemre méltó növeléséhez: az ISO 819200-as csúcsérték áll rendelkezésre, valamint a gyors, 4,4 kép/mp sebességű sorozatfelvétel, a Full HD 1080p videofelvétel és számos más feldolgozást igénylő feladat, például a Pixel Shift Resolution és az AstroTracer.

5 tengelyes rázkódáscsökkentés

A K-1 Mark II 5 tengelyes rázkódáscsökkentő rendszerrel van felszerelve, amely akár 5 fokozatban is képes ellensúlyozni a fényképezőgép rázkódását. Ez a rendszer a full-frame érzékelőhöz lett optimalizálva, mivel a stabilizálás a fényképezőgép vázába van beépítve, minden K-bajonettes objektívvel működik.

A Pentax kihasználja az érzékelő rendelkezésre álló mozgását további funkciók kifejlesztése érdekében, mint például a frissített Pixel Shift Resolution II beállítás. Ez az üzemmód eltolja az érzékelőt annak érdekében, hogy négy felvétel kompozíciójával minden egyes képponton teljes színadatokat rögzítsen. Ez kivételes tisztaságot biztosít, csökkenti a zajt, és 42MP-re növeli a tényleges felbontást. Emellett a K-1 Mark II rendelkezik a Dynamic Pixel Shift Resolution funkcióval is, amely lehetővé teszi, hogy ezt a funkciót akár kézből történő felvételkészítéskor is használhassa.

Egy másik képesség a Képkompozíció funkció, amely lehetővé teszi az érzékelő fel/le és balra/jobbra eltolását, valamint enyhe elforgatását. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén beállítsák a kompozíciót anélkül, hogy mozgatniuk kellene a fényképezőgépet és hasznos lehet a finoman kiegyensúlyozott állványos munkáknál.

Full HD 1080p videofelvétel

A K-1 Mark II a normál állóképek rögzítése mellett Full HD videók rögzítésére is képes. Emellett HD 720p felbontásban történő felvételkészítéskor a felhasználók akár 60p sebességgel is készíthetnek felvételeket. Ezenfelül a kamera NTSC/PAL átkapcsolható és fejhallgató, mikrofoncsatlakozókkal van felszerelve a kiváló minőségű hangtámogatáshoz.

Időjárás és porálló

A tartósság mindig is a Pentax egyik erőssége volt és ez alól a K-1 Mark II sem kivétel, amelynek rozsdamentes acél vázát magnéziumötvözetből készült burkolat borítja, amely strapabíró és könnyű. Emellett a fényképezőgép 87 helyen tömített, hogy az eső vagy a por ne tegye tönkre a fényképezőgépet. A fényképezőgépet úgy tervezték, hogy a fagyos hőmérsékletet is kibírja, a minősítés egészen -10°C-ig terjed.

A K-1 Mark II két SDXC kártyahelyet kapott. Ezek konfigurálhatók biztonsági mentéshez, a JPEG és nyersfájlok megosztott tárolásához, vagy túlcsorduláshoz, ha az 1-es kártya megtelt. Szintén a vázon a felhasználók számos tárcsát és gombot találnak, amelyek lehetővé teszik a beállítások gyors és intuitív módosítását. Mindezek mellett LED-világítású testpontok találhatók az objektív rögzítésénél, a kártyahelyeken, az LCD hátoldalán és a kábelkapcsoló csatlakozójánál, amelyek segítenek a fényképezőgép kezelésében gyenge fényviszonyok mellett.

A K-1 Mark II kialakításának egyik egyedülálló jellemzője a 3,2"-os, 1,04 m-es, keresztirányú pontozású LCD kijelző használata. Ez biztosítja, hogy a képernyő a fényképezőgép optikai középpontjához igazodva maradjon, miközben 44°-kal lefelé és 90°-kal felfelé, valamint 35°-kal balra és jobbra dönthető. A fényképezőgép rendelkezik a kijelző fényerejének gyors beállítására szolgáló beállításokkal is, hogy a különböző felvételi környezetekhez igazodjon.

Műszaki adatok:

  • Bajonett: Pentax K
  • Érzékelő felbontása: Tényleges: 36,77 megapixel, Effektív: 36,4 megapixel (7360 x 4912)
  • Képérzékelő: 35,9 x 24 mm (Full-Frame) CMOS
  • Képstabilizálás: Sensor-Shift, 5 tengelyes
  • ISO érzékenységi tartomány: 100 és 819 200 között
  • Belső felvételi módok: H.264/MOV, 1920 x 1080p 23,98/25/29,97 fps sebességgel, 1920 x 1080i 50/59,94 fps sebességgel, 1280 x 720 50/59,94 fps sebességgel
  • Külső felvételi módok: HDMI 1920 x 1080p, 1920 x 1080i, 1280 x 720
  • Média/Memóriakártya foglalat: SD/SDHC/SDXC (UHS-I)
  • Videó be és kimenet: 1 x Micro-HDMI
  • Audio Be és kimenet: 1 x 1/8" / 3,5 mm TRS sztereó fejhallgató kimenet, 1 x 1/8" / 3,5 mm TRS sztereó mikrofonbemenet
  • Vezeték nélküli: Wi-Fi 4 (802.11n)
  • Megjelenítés típusa: Dönthető LCD
  • Akkumulátor típusa: 1 x D-LI90 újratölthető lítium-ion akkumulátor, 7,2 VDC, 1860 mAh

Kérdésed van? Írj nekünk, igyekszünk minden kérdésedre választ adni.

A kategória további termékei

Gyors szállítás
Országosan

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett