Cikkszám: Márka: Blackmagic Design

Blackmagic Design Cinema Camera 6K


Cikkszám: CINECAM60KLFL | Márka: Blackmagic Design

Blackmagic Design Cinema Camera 6K


Webáruház raktár

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

II. kerületi üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

Nyíregyházi üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

Debreceni üzletünk

Szállítási idő: 2-5 nap

Rendelhető

1191990 Ft

tartalmazza a 27%-os áfát
Kedvenc termékeimhez


Termék leírás

Blackmagic Design Cinema kamera 6K

A full-frame 6K érzékelőre és aktív Leica L objektívcsatlakozóra épülő csúcskategóriás kamera gazdag színekkel, pontos bőrtónusokkal, széles, 13 fokozatú dinamikatartománnyal és beépített OLPF-szűrővel (optikai aluláteresztő) rendelkezik, amely kifejezetten a hatalmas 24 x 35 mm-es érzékelőre van szabva. Az ENG-felhasználók és más, mozgásban lévő fotósok értékelni fogják, hogy egyszerre rögzíthetnek mély bitmélységű Blackmagic Raw és H.264 proxy felvételeket a Blackmagic Cloudba. A Cinema Camera 6K egy lépéssel feljebb lép a Pocket Cinema Camera termékcsaládhoz képest, de kézzelfoghatóan megtartja az összes meglévő PCC tartozék használatának lehetőségét.

Teljes képkockás 6K érzékelő

A masszív, 6048 x 4032 natív felbontású full-frame érzékelő lehetővé teszi, hogy sekély mélységélességű felvételeket készítsen és az anamorfikus objektíveket vágás nélkül használhassa az igazán filmszerű megjelenés érdekében. Az érzékelő 13 fokozatú dinamikatartománya a kettős natív 400 és 3200 ISO-értékkel, amely egészen 25 600-ig terjed, lenyűgöző, alacsony zajszintű képeket biztosít minden fényviszony között, beleértve az erős napfényt és a nagyon gyenge fényviszonyokat is.

Filmszerű Full-frame rugalmasság

A Blackmagic Cinema kamera 6K teljes képkockás érzékelője lehetővé teszi, hogy a minőség feláldozása nélkül dolgozhasson különböző filmformátumokban és képarányokban. Az érzékelő teljes területének kihasználása egyedülállóan nyitott kapus 3:2 képet eredményez, amely lehetővé teszi a felvételek utómunkálatok során történő átkeretezését is. A nagyméretű érzékelő valódi 6:5 arányú anamorfózist tesz lehetővé vágás nélkül, így részletes, filmszerű, szélesvásznú képeket készíthet a korábban lehetségesnél nagyobb felbontásban. Az érzékelőn található klasszikus Super35 méretű ablak segítségével azonnali közelképet készíthet a felvételről, amely zökkenőmentesen illeszkedik a nyitott kapus felvételekhez.

Ha ezt a fényképezőgépet bizonyos Panasonic objektívekkel párosítja, a képek romolhatnak. Konkrétan a Lumix S 24-105mm f/4 Macro O.I.S. és a Lumix S Pro 16-35mm f/4 kapcsolóüzemű tápegységet használ, amely zajt sugározhat az érzékelőbe.

Többféle felbontás és képkocka sebesség

A Blackmagic Cinema kamera 6K minden szabványos felbontást és képkockasebességet rögzít a HD-től a DCI 4K-ig és a 6K-ig, az állóképek pedig akár 24,6 megapixeles felbontással is elérhetők. A videósebességek közé tartozik a 6048 x 4032 3:2 36 fps, a 6048 x 2520 2,4:1 60 fps és a 4096 x 2160 DCI 4K 60 fps sebességgel. A magasabb képkockasebességeket ablakos érzékelővel rögzíthetjük, akár 2112 x 1184 Super16 sebességgel 100 fps sebességgel. A többi kameránál jóval nagyobb felbontású, valódi anamorfikus 6:5 arányú 6:5-ös felbontás anamorfikus objektívek használatával 4838 x 4032 4,8K 24 fps sebességgel érhető el.

Poszt barát fájlformátumok

A nagy felbontású Blackmagic Raw felvétel lehetővé teszi a részletek, az expozíció és a színek szabályozását az utómunka során. A Blackmagic Cinema Camera 6K képes HD H.264 proxy felvételek valós idejű rögzítésére is, így percek alatt könnyedén megoszthatja a médiát a világ minden táján. A Blackmagic RAW erősen optimalizált, többszálú és több CPU-maggal képes dolgozni. Rendelkezik GPU-gyorsítással az Apple Metal, a CUDA és az OpenCL használatához. Ez azt jelenti, hogy képei mindig megőrzik a szín, a keying, a kompozitálás, a reframing, a stabilizálás és a követés soha nem látott felbontását és minőségét HD, 4K vagy 6K felbontásban. A médiafájlok minden operációs rendszeren működnek, ráadásul a Mac esetében HFS+, a Windows esetében pedig ExFAT formátumban formázhatod a médiakártyákat és a lemezeket.

5"-os LCD érintőképernyő

A fényes, HDR, LCD 5"-os érintőképernyő használható a keretezéshez, fókuszáláshoz és a 3D LUT-ok alkalmazásához a monitorozáshoz. A képernyőn megjelenő átfedések mutatják az állapotot, a felvételi paramétereket, a hisztogramokat, a peakinget, a képkocka útmutatókat, a szinteket és még sok mást. A dönthető funkció megkönnyíti a beállítások megtekintését és módosítását, különösen magas vagy alacsony üzemmódban történő felvételkészítéskor.

CFexpress vagy külső lemezfelvétel | DaVinci Resolve mellékelve

A Blackmagic Cinema kamera 6K belsőleg CFexpress kártyával vagy külsőleg USB-C porton keresztül SSD vagy flashmédia lemezre rögzít. A CFexpress kártyák tartósabbak és gyorsabbak, mint a régebbi médiaformák és akár 12 bites, teljes felbontású Blackmagic Raw fájlok rögzítésére is képesek. Egy 256 GB-os CFexpress kártya több mint egy órányi UHD 6K kép rögzítésére képes. A CFexpress kártyák nagy sebessége lehetővé teszi, hogy a mellékelt DaVinci Resolve szoftverrel közvetlenül vágjon róluk.

Gen 5 Színtudomány

A Blackmagic Cinema kamera 6K ugyanazzal az 5. generációs színtudománnyal rendelkezik, mint a csúcskategóriás URSA Mini Pro 12K és még jobb képminőséget biztosít, lenyűgöző, pontos bőrtónusokkal és hű színvisszaadással minden felvételen. Az új dinamikus 12 bites gammagörbét úgy tervezték, hogy több színadatot rögzítsen a fénypontokban és az árnyékokban a jobb megjelenésű képek érdekében. A Gen 5 színtudomány a bonyolult Blackmagic RAW képfeldolgozás egy részét is kezeli, így az érzékelő szín és dinamikatartomány adatai az utómunkában felhasználható metaadatokon keresztül megmaradnak. Ez azt jelenti, hogy olyan képeket kapsz, amelyek természetes, filmszerű választ adnak a DaVinci Resolve segítségével végzett színbeállításokra.

Professzionális csatlakozók

A Blackmagic Cinema kamera 6K kompakt, de számos profi interfésszel rendelkezik. A csatlakozók közé tartozik egy teljes méretű HDMI videokimenet, egy USB-C bővítés és 12VDC portok.

Beépített mikrofonok és Pro Audio bemenetek

A professzionális audiotámogatás két mini-XLR bemenetet tartalmaz fantom +48 V-os tápellátással két különálló hangsáv rögzítéséhez. Az audiofunkciók közé tartozik négy beépített, ütés és szélálló mikrofon, amelyek rendkívül alacsony zajszintűek. Ez a kamera egy 3,5 mm-es sztereó bemenetet, egy lejátszási hangszórót és egy 3,5 mm-es fejhallgató kimenetet is tartalmaz.

Bluetooth kamera távirányító

Bluetooth-on keresztül teljes mértékben vezérelheti BMCC 6K G2 kameráját akár 9 méteres távolságból. Használd a Blackmagic Camera Control alkalmazást iPad készülékeden. Használj harmadik féltől származó alkalmazásokat, például a Bluetooth+ vagy a Trigger alkalmazást iOS és Android készülékeiden. Ideális a boom, a jib-kar vagy más, nehezen elérhető beállításokhoz vagy helyszínekhez.

Szénszálas kompozit felépítés

A Blackmagic Cinema kamera 6K mini formája könnyű szénszálas polikarbonát kompozitból készült. Többfunkciós markolattal rendelkezik, amely a felvétel, az ISO, a WB és a zárszög beállítások teljes körű vezérlésével közvetlenül az Ön keze ügyében van. A zoom, a nagysebességű képkockasebesség, a beállítási menük és a lejátszás a kényelmesen elhelyezett hátlapi kezelőszervek segítségével érhető el.

DaVinci Resolve Studio licencet tartalmaz

Ez a kamera a DaVinci Resolve Studio szoftver teljes verzióját tartalmazza. A funkciók közé tartozik egy új vágóoldal intelligens eszközökkel és funkciókkal a kívánt felvételek gyors megtalálására, szerkesztésére és gyors kimenetére. Használja a DaVinci Resolve-ot vágáshoz, színkorrekcióhoz, hang utómunkához és vizuális effektekhez.

Vízszintes vagy függőleges rögzítés

Könnyedén készíthetsz filmszerű függőleges tartalmakat TikTok, YouTube Shorts és más közösségi médiaplatformok számára. A képernyőn megjelenő HUD (heads up) kijelző forgatható, így a kritikus információk, például a képkockasebesség, a zárszög és a képkocka útmutatók könnyen áttekinthetők maradnak. A klipek automatikusan függőlegesnek vannak megjelölve, így megfelelően jelennek meg az idővonaladon és a TikTok és a YouTube felé történő közvetlen exportálással könnyen feltölthetők a csatornádra.

Energetikai lehetőségek

A Blackmagic Cinema kamera 6K tápellátása a Sony L-sorozatú NP-F570 típusú akkumulátorokkal, a mellékelt, nemzetközi csatlakozókkal ellátott hálózati adapterrel vagy a külön megvásárolható Battery Pro Grip akkumulátorral lehetséges. Az akkumulátorok csepptöltése az USB-C bővítő porton keresztül érhető el.

Műszaki adatok:

  • Bajonett: Leica L
  • Érzékelő felbontása: Effektív 24,6 megapixel
  • Képérzékelő: 36 x 24 mm (Full-Frame) CMOS
  • Képstabilizálás: Nincs
  • ISO érzékenységi tartomány: 400 és 3200 között (bővített: 100 és 25 600 között)
  • Média/Memóriakártya foglalat: CFexpress Type B
  • Videó be és kimenet: 1 x HDMI kimenet
  • Energiafogyasztás: 30 W
  • Akkumulátor típusa: Sony L-sorozat

Kérdésed van? Írj nekünk, igyekszünk minden kérdésedre választ adni.

A kategória további termékei

Gyors szállítás
Országosan

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett