A legjobb és legrosszabb 18650 akkumulátorok

A legjobb és legrosszabb 18650 akkumulátorok


Azt fogjuk körbejárni, hogy a lítiumion akkumulátor miben különbözik az AA elemtől, és melyek a legjobb változatai. Azt is eláruljuk, hogyan ismerheted fel a hamisított 18650 akkumulátorokat, mivel napjainkban sajnos elég gyakran találkozni velük.

Mi a 18650 akkumulátor?

Ennek az akkumulátornak a mérete 18x65 mm. Ebből egyből kiderül, hogy a méretei után kapta a nevét. A 18650 akkumulátort az egyszer használatos és az újratölthető elemek modern változatának is nevezik. Miközben megjelenésük standard, teljesítményük 1800 mAh és 3500 mAh között változhat, kimeneti feszültségük pedig általában 3,7 volt. Ez teszi őket alkalmassá a laptopokhoz, fényképezőgépekhez és más elektronikai eszközökhöz való használatra.

Bármilyen más, a piacon szabadon elérhető újratölthető elemmel összehasonlítva jobb teljesítményt nyújtanak. A nikkel-kadmium akkumulátorokkal szemben nem károsítja őket, ha még nem teljesen lemerült állapotban töltjük. Tulajdonképpen olyan ütemben gyengülnek, ahogyan egy okostelefon akkumulátora.

 

A 18650 akkumulátor jellemzői

Bár úgy néznek ki, mint az AA elemek, sokban különböznek. Nézzük, hogy miben:

Forma

A 18650 akkumulátorban vékony lapok képezik az akkumulátor cellákat. Ezek szorosan egymásra vannak csévélve. A rétegek között a lítium ionok egy irányba mozognak töltés közben, és másik irányba, mikor lemerül az akkumulátor.

Méret

Mérete 18x65 mm, formája pedig alapvetően olyan, mint egy AA elemé, de valamivel nagyobb. Ha pontosan ugyanolyan standard alapján készülne, akkor 14500 akkumulátorról beszélnénk, mivel az elem mérete 14x50 mm.

Szállítás

A lítiumion akkumulátor szállítása jóval bonyolultabb, mint az elemeké. A lítiumion akkumulátor ugyanis veszélyes árunak minősül, repülőgépen például felrobbanhat. Vámszabályozása szigorú és a rá vonatkozó előírások folyamatosan változnak.

A legfontosabb szempontok a legjobb 18650 akkumulátor kiválasztásánál

Számtalan márka, számtalan minőség, eltérő teljesítmény - nem könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb 18650 akkumulátort. Némileg egyszerűbb lehet a dolog, ha a következő szempontokra odafigyelünk.

C-ráta

A kisülési ráta az egyik legfontosabb dolog, amire figyelni kell. Ezt amperben mérik. Az akkumulátor kisülési rátájának illeszkednmie kell az készülék áramfelvételéhez. Ha nem a megfelelő 18650 akkumulátort választjuk, a cellák túlzottan felmelegszenek. Ez a hő aztán károsítja az akkumulátort és csökkenti annak élettartamát. De okozhatja az akkumulátor szivárgását és felrobbanását is, valamint tönkreteheti a készüléket.

Az akkumulátor kapacitása, a mAh és a C-ráta között összefüggés van. Ha nagy a kapacitás, alacsony a C-ráta. Ez lehetővé teszi, hogy a készülék kevesebb áramot vegyen fel, így ki tudja használni a nagyobb kapacitású cellákat.

Élettartam

Mindenki azt szeretné, ha az akkumulátor örökké működne. A legtöbben elsősorban ezt a szempontot veszik figyelembe, mikor akkumulátort választanak. Keress olyan akkumulátort, mely töltés után sokáig üzemel és a lehető leghosszabb az élettartama.

Feszültség

A feszültség szabályozza a készülékben az energiaáramlást. Magasabb feszültségnél az energiaáramlás gyorsabb lesz, ez további teljesítményt biztosít az eszköznek. A magasabb feszültségnél azonban nagyobb a túlmelegedés veszélye is. Érdemes megnézni a készülék kézikönyvét, hogy mekkora feszültség a javasolt hozzá.

A legtöbb 18650 akkumulátor 3,6-3,7 voltos feszültséggel rendelkezik. Nagyjából azonos a feszültségük, de a teljes skála 2,5-től 4,2 voltig terjed. 3 volt alá ne menjünk.

 

Újratölthetőség

Hogy spórolj, szerezz be az akkumulátor mellé egy töltőt is, így meghosszabbíthatod a használhatóságát.

 

Kompatibilitás

A 18650 akkumulátoroknak több változatuk is létezik, ezért vásárlás előtt nézzünk utána, hogy a készülékhez milyen típus való. Nehogy úgy járjunk, hogy nem tudjuk használni hozzá az akkumulátort.

 

Biztonság

Ha olyan akkumulátort vásároltunk, ami nem a készüléknek megfelelő feszültséggel rendelkezik, biztonsági szempontból is nagyot hibáztunk. Ellenőrizzük a külső burkolatot is, hogy ne legyen sérült és ne szivárogjon. Csak teljesen zárt akkumulátort vásároljunk meg.

A lítiumion akkumulátorok egyre biztonságosabbak. Tartósabbak és egyre kevesebb baleset fordul elő velük.

Mi a különbség a védett és a védelem nélküli 18650 akkumulátorok között?

Mikor elkezdünk nézelődni, észrevesszük, hogy vannak védett és védelem nélküli akkumulátorok. A védett cellák tartalmaznak egy áramkört, ez az akkumulátor végénél található.

Ez az áramkör óvja meg az akkumulátort a túltöltéstől, az extrém hőmérsékletektől és a rövidzárlattól. Ezzel a biztonsági kiegészítéssel az akkumulátor védettebb a szivárgással és a robbanással szemben, köszönhetően a benne elhelyezett szelepnek, ami magas nyomás alatt kikapcsolja.

A nem védett akkumulátorokban nincs ilyen áramkör. Ezek a típusok olcsóbbak, de több velük a probléma is. Ha mégis ilyet választasz, sokkal jobban kell figyelned az akkumulátorodra. A biztonság érdekében azonban mindenképp javasolt védett akkumulátort vásárolni.

Lapos vagy kúpos akkumulátor

A 18650 akkumulátor két változatban létezik, lapos, illetve kúpos véggel. Ez a pozitív töltéssel van összefüggésben. A kúpos akkumulátorok végén található egy kis dudor, amivel a lapos akkumulátorok nem rendelkeznek.

Ez a részlet talán apróságnak tűnik, de a méretben okozott különbség miatt mégis fontos. Ezen múlik, hogy az akkumulátor passzol-e a készülékbe vagy sem. Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik változatra van szükséged, nézz utána a használati utasításban. Ha a készülékben az akkumulátort rugók fogják közre, akkor bármelyiket választhatod.

 

A 10 legjobb 18650 akkumulátor

 

1. Jackal BTT 18650 méret, 3400mAh Li-ion akkumulátor, akku Micro-USB töltési lehetőséggel

Mikro-USB csatlakozóval felszerelt 18650 akkumulátor, mely elemlámpához, elektromos cigihez, stb. is használható. 3400 miliamperórás valós teljesítménnyel. Több, mint 500 töltés-kisütés ciklus élettartammal. Micro-USB csatlakozós, így két feltöltési lehetőség közül is választhatunk. Akár a hagyományos módon, akár USB porton keresztül is tölthetjük pl. powerbankról. 

A gyártó szerint az akkumulátor élettartama 2 év és több mint 500 teljes töltési ciklus. Ez azt jelenti, hogy 2 éven át mindennap teljesen feltölthetjük anélkül, hogy a teljesítménye romlana. Ezért az árért ez elég jó ajánlat.

 

2. On the way 2Pcs 18650 3.7 V tölthető akkumulátor töltővel

Ha a legjobb 18650 akkumulátort keresed, de nem akarsz rá sokat költeni, ez egy gazdaságos opció. Nemcsak két akkumulátort, de még töltőt is kapsz hozzá.

A töltőt akár útközben is használhatod, könnyen összehajtható, így bárhol elfér. Ez az akkumulátor 500 töltési ciklusra képes és 1 éven túl is 85%-os hatásfokkal működik.

Bár kapacitását megtartja és sok áramot tud biztosítani, anyagát tekintve kissé vékonynak tűnhet. Ez hajlamossá teszi a sérülésekre és a túlhevülésre is.

Mivel nincs ellátva külső védőszigeteléssel, ha számodra fontos szempont a biztonság, nem ez lesz a legjobb választás.

 

3. Panasonic NCR18650B Védett kúpos akkumulátor

Az akkumulátorok átlagos áránál magasabb az ára, de elvégre a Panasonic gyártja. A márkanevet pedig meg kell fizetni, hiszen megnyugtat a tudat, hogy egy minőségi terméket vásároltunk.

Ezt a típusú akkumulátort gyors töltéshez és biztonságosnak tervezték. A kúpos kialakítású akkumulátor beépített hőszigeteléssel van ellátva. A nagy elektromos ellenállás pedig szinte immunissá teszi a túlhevülésre. A Panasonic márkanév már eleve biztosítékot jelent a hosszú élettartamra. Nem kell annyiszor cserélned, mint az olcsóbb akkumulátorokat.

Csak arra figyelj oda, hogy a készülékedben a kúpos akkumulátor használható legyen! Ha az, akkor ez az akkumulátor az egyik legnagyobb kapacitású, legbiztonságosabb, legtartósabb típus jelenleg a piacon.

 

4. Solaray High Capacity 18650 tölthető lítiumion akkumulátor

Eredetileg a Solaray zseblámpába tervezték, de bármilyen kompatibilis eszközben használható. PCB védelemmel és beépített túltöltés elleni védelemmel ellátott. Kiemelkedően magas kapacitású, több mint 500 töltési ciklust bír, élettartama rendkívül hosszú. Aki már használta, az tudja, hogy nagyon is megéri az árát.

5. Samsung INR18650-30Q nagy fogyasztóhoz való 4 db-os akkumulátor

Ha egy lapos végű, jó minőségű 18650 akkumulátort keresel, ez a Samsung által gyártott 4-es csomag neked való. A lítiumion akkumulátor teljesítménye 250 teljes töltési ciklus után 60%-ra esik vissza. Ha megfelelően, akkumulátor-tartóban és száraz, hűvös helyen tárolod, tovább is bírni fogja.

Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a súlyát, hogy meggyőződj róla, nem hamisítványt készülsz venni. Sok hamisító kedveli ugyanis ezt a típust és próbálja meg lemásolni. Ezért célszerű megbízható helyről beszerezni.

6. EBL 18650 2 db-os akkumulátor és töltő

Ez a 2 db-os csomag szintén egy gazdaságos opció, ráadásul univerzális töltő jár hozzá. Alacsony mértékű önkisülése miatt 75%-os hatásfokát 1 éven át megőrzi még tárolva is. A hosszabb élettartam 1000 töltési ciklust tesz lehetővé, miközben magas hőmérsékleten is képes üzemelni.

A töltőn jól látható lámpa van, ami piros fénnyel jelzi, hogy a töltés folyamatban van, zölddel, hogy az eszköz feltöltődött.

7. Samsung INR18650-25R tölthető lapos akkumulátor nagy fogyasztóhoz

Valamivel kevesebbe kerül, mint az előzően ismertetett akkumulátor a Samsungtól. Jó választás, ha lapos végű akkumulátort keresel. Más Samsung akkumulátoroknál valamivel gyengébb besorolást kaptak, de kisebb igényű fogyasztókhoz megfelelőek lesznek.

250 teljes töltési ciklus után teljesítménye 60%-ra esik vissza. Attól függően, hogy hol vásároltad, 100%-os pénzvisszafizetési garanciát is kaphatsz rá, ezzel elkerülheted a hamisítványokat.

 

8. HeCloud 6000mAh 18650 tölthető akkumulátor dupla töltővel

Ezzel a csomaggal kedvező áron szerezheted be egyszerre az akkumulátort és a töltőt. 1800-szor lehet őket újratölteni, ezenkívül környezetbarátak is ezek az akkumulátorok.

Az egyetlen negatívum, hogy nagyon könnyű összetéveszteni a hamisítványokkal. Ezért megbízható forrásból szerezd be őket.

 

9. 4 INR18650-25R 18650 Samsung lapos, tölthető lítiumion akkumulátor extrákkal

Az extrák növelik az értékét. A gyártó a GMT-nek tervezte OEM Samsung cella-technológiával. Az akkumulátorokhoz GMT-tokokat is kapunk utazáshoz és egyszerűbb tároláshoz.

A felhasználók többsége elégedett ezzel az akkumulátorral. Ami mellette szól, azok az extrák. Figyelembe véve, hogy jó áron kapható, megéri az árát.

 

10. Imren IMR 18650 lapos akkumulátorok nagy fogyasztóhoz

Bármilyen elektromos készülékbe nagyon jó választás, amivel kompatibilis. 250 töltés után a teljesítménye 60%-ra esik vissza. Ez majdnem egy teljes évet jelent mindennapos töltés mellett.

Egy műanyag tok jár hozzá, amiben könnyű szállítani és tárolni. Mivel az akkumulátorok élettartamában sokat számít a megfelelő tárolás, a hozzájáró tokkal ez az akkumulátor sokáig működhet. Ezért pedig megéri valamivel többet fizetni.

 

Így kerüld el a hamisítvány 18650 akkumulátorokat!

Mint bármilyen terméknél, az akkumulátoroknál is előfordulnak hamisítványok. Sok kereskedő csinálja azt, hogy olcsó akkumulátorokat csomagol újra ismert márkák nevével ellátva. Ilyenbe az eBay-en és az Amazonon is könnyen belefuthatunk. Az ilyen hamisítványok nemcsak a pénzkidobás miatt kerülendők, de azért is, mert veszélyesek. Az egyetlen módszer, amivel ellenőrizheted, hogy egy akkumulátor eredeti-e vagy hamisítvány, hogy megméred a súlyát. Nézz utána az eredeti akkumulátor súlyának, majd mérd meg azt, amelyiket meg akarod vásárolni. Ezzel könnyen eldől, hogy hamisítványt tartasz-e a kezedben.

 

Szólj hozzá!

Gyors szállítás
Országosan

E-mail
info@studioeszkozok.hu

Ingyenes szállítás
50.000 Ft felett